3Layers Budapesten

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajlik a Three Layers Erasmus+ projekt alkalmazott színház munkacsoportjának találkozója 2016 szeptember 7-11 között.

3Layers Budapesten

A projekt legfontosabb célja egy közös, alkalmazott színház szakirányú tanítási program kidolgozása. A SZFE és a Marosvásárhelyi Művészet Egyetem együttműködésével 2015-ben indult projekt idén januárban egy budapesti nemzetközi konferenciával, majd májusban marosvásárhelyi próbatanítással és munkatalálkozóval folytatódott.

 

A mostani találkozó alkalmával próbatanításokra kerül sor a SZFE hallgatóinak részvételével. A vendégek találkoznak a drámainstruktor szakos hallgatókkal és tanáraikkal és munkamegbeszéléseken vesznek részt. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem képviselői Anda Cadariu, Eugen Păsăreanu, Bakk Miklósi Kinga és Albert Mária. A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem részéről Golden Dániel, az alkalmazott színház munkacsoport vezetője és Neudold Júlia, a budapesti Örkény Színház ifjúsági programjainak irányítója, a SZFE doktorandusz hallgatója dolgoznak a munkacsoportban.