3Layers Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen zajlik a Three Layers Erasmus+ projekt alkalmazott színház munkacsoportjának harmadik találkozója május 18-22 között.

3Layers Marosvásárhelyen

 A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselői  Golden Dániel, az alkalmazott színház munkacsoport vezetője és Neudold Júlia, a budapesti Örkény Színház ifjúsági programjainak irányítója, a SZFE doktorandusz hallgatója. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem részéről Anda Cadariu, Eugen Păsăreanu, Boros Kinga és Albert Mária  dolgoznak a munkacsoportban.

 

A projekt legfontosabb célja egy közös tanítási program kidolgozása. Ennek érdekében a vendégek találkoznak az egyetem vezetőségével és a Tanárképző Intézet igazgatójával, Bakk Miklósi Kingával. Alkalmazott színházi próbatanításra kerül sor a román és magyar tagozat alkalmazott báb és teatrológia szakos hallgatóinak részvételével.

 

A vendégek megismerkednek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ifjúsági programjainak irányítóival, valamint az Ariel Színház vezetőségével. Az esti színházlátogatások programjában a következő előadások szerepelnek: Piaf-March (rendező: Mezei Kinga), Molière: A nők iskolája (rendező: Cristian Juncu), Samuel Beckett: A játszma vége, (rendező: Tompa Gábor). A Művészeti Egyetem hallgatói kísérleti jellegű alkalmazott színházi eseményt mutatnak be Más testek címmel.