Díjazták Ungvári Anita Peking című filmjét

Ungvári Anita, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem audiovizuális kommunikáció - média szakos hallgatójának filmje a 62. Országos Függetlenfilm Fesztiválon részesült elismerésben.

Díjazták Ungvári Anita Peking című filmjét

A Magyar Független Film és Video Szövetség 2017. október 5-8. között rendezte meg a 62. Függetlenfilm Fesztivált és Konferenciát a magyarországi Pénzásáson. A fesztiválon workshopokkal, konferenciával, filmes versenyprogrammal és konzultációkkal várták az alkotókat és az érdeklődőket. A közel 90 filmből kiválasztott legjobb alkotásokat dicsérő oklevéllel, jutalomtárgyakkal és pénzjutalommal díjazta az 5 fős fesztiválzsűri.

Ungvári Anita 2017-ben diplomázott a Marosvávárhelyi Művészeti Egyetem Audiovizuális kommunikáció - média szakán. Diplomavizsgája a Peking című film volt, amelyet az Egyetemen diáktársaival forgatott, tanárai – Kincses Réka, Kós Anna, Schneider Tibor – irányítása alatt. A filmben Belágyi Hanna és Kádár L. Gellért színészhallgatók mellett Gáspárik Attila, az egyetem színészmesterség tanára is szerepel.

A Peking az emberi kapcsolatokról és önmagunk kereséséről szól. Franciska ígéretes síkfutó, aki eddig nem tudott leválni az apjáról, az ő elvárásainak szentelte eddigi életét. A lány élettársi kapcsolatban él Zoltánnal, akinek merőben ellentétes meglátása van a világról mint a lány édesapjának. Egy terhességi teszt pozitív eredménye kizökkenti Franciska életét addigi egyensúlyából. Választania kell az édesapja és jövendőbeli családja között. Azonban bármelyiket választja, saját vágya, hogy végre önmaga lehessen – megsemmisül.

A Magyar Független Film és Video Szövetség díjait október 13-án adták át Budapesten.

Gratulálunk!