DrámaPálya 2015

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia tanszékcsoportja pályázatot hirdet fiatal alkotók számára. Lételemed az írás? Szereted a színházat? Úgy gondolod, hogy egyikről sem tudnál lemondani? Akkor lépj a DrámaPályára, mi téged keresünk!


DrámaPálya 2015

Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, ahol az írásodnak el kell hangzania, írj jelenetet vagy egész estét betöltő drámát, tragikusat vagy komikusat, akár tragikomikusat egy szereplőre vagy akár egy hadseregre. Műfaji és terjedelemi kötöttségek ne szabjanak határt a képzeletednek.

Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, ahol a látottak örömet okoznak vagy felbőszítenek, ha egy előadás gondolkodásra késztet vagy van véleményed róla, oszd meg velünk: írj élménybeszámolót, esszét, eszmefuttatást vagy akár egetrengető kritikát. Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, amely számodra csupa titok, ne hagyd annyiban, járj utána. Kérdezd meg a színészt, a rendezőt, a koreográfust, a tervezőt – egyszóval készíts interjút színházi alkotókkal.

Felhívásunkra fiatalok írásait, pályaműveit várjuk, a) jelenet vagy dráma, b) színházi élménybeszámoló vagy kritika és c) interjú  kategóriákban, két korcsoportban (14-16 es 17-21 évesektől). Jeligés pályázatod életkorod  megjelölésével küldd el a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Műveszeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely, Románia postacímre (zárt borítékban mellékeld a neved és elérhetőséged!), vagy csatolt Word-dokumentumként, a saját nevedet nem tartalmazó emailben a dramapalya4@gmail címre 2015. március 20-ig.

A nyertes pályamunkáknak publikációs lehetőséget biztosítunk, illetve a drámaszövegeket egyetemünk színész szakos hallgatói felolvasószínház keretében mutatják be. Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására 2015 áprilisában kerül sor.