DrámaPálya 2017

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia tanszékcsoportja pályázatot hirdet fiatal alkotók számára.

DrámaPálya 2017

Szereted a színházat? Szívesen írsz verset, dialógust, szösszeneteket, netán regényt? Akkor lépj a DrámaPályára, vegyél részt a versenyben!

Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, ahol az írásodnak el kell hangzania, írj jelenetet vagy egész estét betöltő drámát. Ha azt tapasztalod, hogy a színpadon látottak elragadnak vagy felbőszítenek, ha egy előadás gondolkodásra késztet vagy van véleményed róla – írj élménybeszámolót, esszét, eszmefuttatást, egetrengető kritikát vagy akár egyképernyős szöveget bármilyen látott előadás ürügyén. (minta egyképernyősre itt: www.játéktér.ro, Egyképernyős menüpont http://www.jatekter.ro/?cat=72)

Felhívásunkra fiatalok írásait, pályaműveit várjuk két korcsoportban (14-17 és 18-26 évesektől), a következő kategóriákban:

a) jelenet vagy dráma, b) színházi élménybeszámoló vagy kritika és c) egyképernyős szöveg (max. 2100 karakter)

Jeligés pályázatodat életkorod megjelölésével küldd el május 30-ig, csatolt Word-dokumentumként, a saját nevedet nem tartalmazó emailben a dramapalya4@gmail címre vagy postán a következő címre: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely (zárt borítékban a jelige mellé írd a neved és elérhetőséged!). A nyertes pályamunkáknak publikációs lehetőséget biztosítunk, illetve a drámaszövegeket egyetemünk színész szakos hallgatói felolvasószínház keretében mutatják be. Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására 2017 júniusában kerül sor.