DRÁMAPÁLYA 2019

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia tanszékcsoportja pályázatot hirdet fiatal alkotók számára.

DRÁMAPÁLYA 2019

Szereted a színházat? Fordulatos történeteket találsz ki? Szívesen írsz naplót, verset, dialógust? Akkor lépj a DrámaPályára!


Ha úgy érzed, hogy a színpad az a hely, ahol az írásodnak el kell hangzania, írj jelenetet vagy egész estét betöltő drámát. Ha azt tapasztalod, hogy a színpadon látottak elragadnak vagy felbőszítenek, ha egy előadás gondolkodásra késztet vagy van véleményed róla – írj élménybeszámolót, esszét, eszmefuttatást, egetrengető kritikát vagy akár Facebook-bejegyzés típusú szöveget, mely egy színházi előadást, esetleg elolvasott drámát ajánl vagy nem ajánl.

Felhívásunkra fiatalok írásait, pályaműveit várjuk két korcsoportban (14-17 és 18-26 évesektől), a következő kategóriákban:


a) jelenet vagy dráma,

b) színházi élménybeszámoló vagy kritika és

c) Facebook-bejegyzés típusú szöveg, egy színházi előadásról vagy drámáról

Jeligés pályázatodat életkorod megjelölésével küldd el 2019. április 15-ig, a saját nevedet nem tartalmazó, csatolt Word-dokumentumként, a dramapalya4@gmail.com címre vagy postán a következő címre:

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely Zárt borítékban a jelige mellé írd a neved és elérhetőséged.

A nyertes pályamunkáknak publikációs lehetőséget biztosítunk, illetve a díjazott drámaszövegeket egyetemünk színész szakos hallgatói felolvasószínház keretében mutatják be. A legjobb drámaszövegek, élménybeszámolók és kritikák szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti  Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre. A legjobb Facebook bejegyzés szerzője könyvjutalmat nyer. Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására 2019 májusában kerül sor.


További információkat a Teatrológia – Dramaturgia szak Facebook-oldalán találsz.