Emlékdiploma-átadó ünnepség a Marosvásárhelyi színin

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen ünnepség keretében arany és rubin emlékdiplomát adtak át azoknak a volt hallgatóknak, akik 50, illetve 60 éve végeztek az Alma Materben.

Emlékdiploma-átadó ünnepség a Marosvásárhelyi színin

A 2019. május 29-én, szerdán a Köteles utcában délután tartott eseményen a marosvásárhelyi színi tanoda vezetősége, valamint Kovács Levente egyetemi tanár, rendező és Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója, a tanintézmény professzora fogadta az Erdély minden szegletéből és Magyarországról visszalátogató ünnepelteket.

Aranydiplomát vehetett át Bartis Ildikó, Kiss Törék Ildikó, Mátray László, Sebők Klára, Bálint Márta, Borbáth Ottilia, Bogdán Tibor, Csergőffy László, Kincses Elemér, Kovács Lenke, Benczédi Sándor, Czintos József, Dengyel Iván, Márton Erzsébet, Laczi Papp Márton. Rubindiplomát kapott Farkas Ibolya, Mózes Erzsébet, Makra Lajos és Székely Ferenc, ők a hatvan éve elballagott évfolyam diákjai voltak.

A szerdai találkozást követően 30-án, csütörtökön délelőtt, az idősebb nemzedék képviselői a marosvásárhelyi színisekkel találkoznak a Művészeti Egyetemen, majd délután volt osztálytársaikra emlékeznek Szentgyörgyi István szobrának megkoszorúzásával.