SAJTÓFOTÓ PÁLYÁZAT

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezését várjuk.

SAJTÓFOTÓ PÁLYÁZAT

SAJTÓFOTÓ PÁLYÁZAT

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Magyar Művészeti Kar

AUDIOVIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ: FORGATÓKÖNYV- ÉS REKLÁMÍRÁS, MÉDIA SZAK 

 

A pályázóktól egy 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozatot várunk, amelynek egy történetet kell elmesélnie, eseményt rögzítenie vagy illusztrálnia (például hír-eseményfotó, képriport, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia).

Nevezési határidő: 2018. március 18.

 

A PÁLYÁZATRA VALÓ JELENTKEZÉS MENETE:

A pályaműveket e-mail-ben kell eljuttatni a következő  címekre: jakabtibor@hotmail.com  és kos.anna@yahoo.com.

Az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni:

1. A pályázó neve, elérhetősége(email, telefonszám)

2. Az iskola neve, címe, a pályázó osztálya;

3. A képsorozat címe, az egyes képek aláírása;

4. Adatok arról, hogy hol, milyen eseményen és mikor készült a képsorozat.

 

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A képek készülhetnek analóg vagy digitális fényképezőgéppel vagy akár telefonnal. Az analóg géppel készült fotók esetén ezeket digitális formában lehet elküldeni.

A pályázaton manipulált képek nem indulhatnak.Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Manipulációnak számít – és kizárást von maga után – a képek tartalmának megváltoztatása, vagyis képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása, továbbá effektszűrők vagy más képmanipulációs eljárások alkalmazása.

Elbírálásnál a képek történetet közvetítő (elmesélő) ereje előnyben részesül a képek technikai kivitelezésével szemben.

A pályázatra elküldött képek ajánlott mérete: a képek hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 3000 pixelt. Pályázni kizárólag JPG (Joint Photographic Experts Group) formátumú képpel lehet.

Képek elnevezése (fájlnév)

A feltöltött képsorozat  fájlneve egyezzen a képsorozat címével, valamint tartalmazza a sorozaton belül elfoglalt helyét. Pl: koncertre_varva 1.jpg , koncertre_varva 2.jpg,……

Képaláírás

Tekintettel arra, hogy a képaláírás a sajtófotó műfaj igen fontos eleme, kérjük a pályázókat, hogy formailag és tartalmilag korrekt képaláírást csatoljanak képeikhez a nevezés során. (A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, a képaláírás a következő kérdésekre válaszol: Mikor? Ki? Mit? Hol? Miért? Az egyes kérdések értelemszerűen kezelendők, tehát, ha konkrét esetben nem tehetők fel, akkor a választ sem kell a képaláírásban megfogalmazni.)

 

ZSŰRIZÉS

A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni.

Az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó felvételt nyer egyetemünk AUDIOVIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ: FORGATÓKÖNYV- ÉS REKLÁMÍRÁS, MÉDIA SZAKÁRA.

A zsűrizés eredményét emailben fogjuk közölni a pályázókkal.

A pályamunkákból kiállítást szervezünk, amelynek megnyitójára f.év május 11-én, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem minden évben megrendezett Médiatudományi Konferenciájának keretében kerül sor.