Mikve bemutató Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara március 20-án, hétfőn 19 órától mutatja be a   Levél utcai Stúdió 2-ben Hadar Galron: Mikve című drámáját Gáspárik Attila rendezésében.

Mikve bemutató Marosvásárhelyen

Hadar Galron színésznő, forgatókönyv- és drámaíró Londonban született, majd családjával a nyolcvanas évektől Izraelben telepedett le. A Tel Aviv-i Egyetemen töltött évei alatt kezdett el írni és játszani, az ortodox zsidó hagyományokkal élcelődő művei gyorsan felkeltették a közönség figyelmét, némelyik hétszáz előadást ért meg Izraelben. A Mikve 2005-ben jelent meg, és az ortodox zsidó nők legszemélyesebb szertartásába, a mikvébe nyújt bepillantást, mindezt úgy, hogy tágabb szociális, emberi kérdéseket feszeget. Mindennapi hazugságokkal, titkolózással, hatalomvággyal átitatott kapcsolatok szemlélői lehetünk egy olyan történetben, mely bárhol a világon előfordulhat. A közönséget megosztó darab számos kitüntetésben részesült, és Mexikóban, Washingtonban, Prágában, Pozsonyban, valamint Budapesten és Székesfehérváron is bemutatták. Romániában első alkalommal látható, Gáspárik Attila rendezésében a Levél utcai Stúdió 2-ben.

Az előadásban Hollai-​Heiser Anna, Wes­sely Zsó­fia Anna, Dunai Júlia Veronika, Gyarmati Éva, Illés Alexa, Tóth Szil­via Lilla végzős magiszteris, és Vadász Bernadett másodéves színész szakos hallgató, valamint Simon Boglárka Katalin játszik.

Díszlet-jelmez: I.év látványtervező osztály - Hatházi Rebeka, Kis Kriszta, Mihály Katalin-​Sára, Papp Gyopár, Sós Beáta, Szemerei Zsolt, Székely Timea. Irányító tanár: Jeremias Bianca Imelda és Bartha József.

A bemutatót követően áprilisban lesz újra látható az előadás. A Stúdió Színház műsoráról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!