Nemzetközi siker az Augusztus

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színészosztálya számos nemzetközi fesztiválon bizonyított az Augusztus című előadással. Legutóbb a pozsonyi Istropolitana Fesztiválon díjazták a legjobb kollektív alkotásért.

Nemzetközi siker az Augusztus

Pozsonyban június 9-én léptek fel az ötödéves színészhallgatók az Augusztus című nonverbális előadásukkal. Az Istropolitana Fesztiválon a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem mellett örmény, cseh, bolgár, izraeli, horvát, lengyel, német, orosz, szlovák, szlovén és olasz színházi egyetemek előadásai versenyeztek. Balázs Zoltán rendezését egy 5 tagú nemzetközi szakmai zsűri értékelte: Patrice Pavis (FR), Petr Christov (CZ), Martin Ondriska (SK), Mojca Redjko (SI), Yael Biegon-Citron (IL). A fesztivál gáláján, június 13-án kollektív alkotásért járó különdíjjal tüntették ki a produkciót.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak sikersorozata a Szebeni Nemzetközi Színházi fesztiválon folytatódik, ahol június 15-én adják elő az Augusztust. Az idén Eugenio Barba, Isabelle Huppert, Silviu Purcărete előadásait is tömörítő megafesztivál Európa egyik legnagyobb színházi eseménye, 73 ország 525 előadása közel hetvenezer nézőhöz jut el.