Szutyok bemutató a Stúdió Színházban

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara február 7-én, csütörtök 19 órától mutatja be Pintér Béla drámája alapján készült Szutyok című előadását, Gecse Ramóna rendezésében.

Szutyok bemutató a Stúdió Színházban

Pintér Béla színész, drámaíró, rendező, a kortárs színházi élet ikonikus alakja. Egyik legjelentősebb magyar alkotóműhelyként számon tartott, budapesti székhelyű társulatának két évtized alatt 24 darabot írt és rendezett. Előadásai a magyar hétköznapokról szólnak, ezek közé tartozik a 2010-ben bemutatott Szutyok is.

A szülői szeretet önzetlen és feltétel nélüli, hiánya torz lélekhez vezet. Szutyok árva, és a világot okolja amiért őt nem, illetve nem úgy szeretik. Dühében csapkod, dobálózik és kegyetlen. A gonosz embert pedig mindenki kerüli, tehát folytatódik a harc a szeretetért, egyre elszántabban. De hova vezet az ilyen ördögi kör? A kérdésre az elsőéves magiszteri színészosztály hallgatói színészmesterség-tanárukkal, Gecse Ramónával közösen keresik a választ.

Az előadásban Ádám Kornél, Ágh Barbara, Czüvek Loránd, Kocsis Anna, Lajter Márkó Ernesztó, Pál Zoltán, Rákosy Anikó, Ágh Barbara, Vadász Bernadett, Zádor Fanni elsőéves magiszteris színészhallgatók, illetve Kiliti Krisztián rendező szakos hallgató játszanak; díszlet-jelmeztervező Papp Gyopár harmadéves látványtervező szakos hallgató.

Jegyeink megvásárolhatók a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden 14-18 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. A Stúdió Színház műsoráról és jegyfoglalásról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!