Új magiszteri szakok a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

A nyár folyamán történt sikeres akkreditációk eredményeképpen két innovatív mesteri szakra hirdet felvételit a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szeptemberben. A Korszerű zenei koncepciók és Alkalmazott bábművészet magiszteri szakokra szeptember 8-13 között lehet beiratkozni, a felvételi vizsga szeptember 15-18 között lesz.

Új magiszteri szakok a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

Korszerű zenei koncepciók néven indul átfogó mesteri szintű képzés a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, mely magyar nyelven kínál továbbtanulási lehetőséget azok számára, akik zenetanári alapképesítéssel rendelkeznek. A pedagógiai felkészülést az Egyetem tanárképző intézete biztosítja, mely ugyancsak 2014 őszétől a Korszerű zenei koncepciók mesterivel párhuzamosan kínál képzési lehetőséget. A mesterképzésre elsősorban olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik a tanári pályán kívánnak előrehaladni, de azokat is, akik a zenekritikában, kutatásban látnak izgalmas lehetőséget, vagy a kórusvezetés-szervezés vonz.

<s></s>

Az Alkalmazott bábművészet szakra olyan alapképzést végzett jelentkezőket várnak, akik érdeklődnek a bábművészet iránt, de a két éves képzés alatt elsősorban más szakterületeken való felhasználását szeretnék kipróbálni: pedagógiai, pszichológiai, terápiás-gyógyászati, reklámipari célokra. A hallgatóknak alkalmuk nyílik megismerni a bábművészet eredetét, műfaji és esztétikai sajátosságait, hatásmechanizmusait, hogy a későbbiekben módszerként szakszerűen alkalmazhassák mind az oktatásban, mind egyéb határterületeken.

Bővebb információkat az egyetem honlapján, illetve az egyetem hirdető felületein (www.szini.ro , www.uat.ro)  találhatnak az érdeklődők. További elérhetőségek: 0265-266281 (telefon/fax), székhely: Köteles Sámuel utca 6 szám, Marosvásárhely.