Vásárhelyi Forgatagon a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Színházi előadással, kerekasztal beszélgetéssel és könyvbemutatóval vesz részt a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Forgatagon.

Vásárhelyi Forgatagon a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Könyvbemutatóra kerül sor 2015. augusztus 27-én, csütörtökön 11 órai kezdettel, a Teleki Téka udvarán. A (M)ILYEN GAZDAGOK VAGYUNK(?) című kötet a tavalyi Sütő András–műhelykonferencia huszonegy előadásának megszerkesztett szövegét tartalmazza a kolozsvári Polis Kiadó és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem kiadója, az UArtPress közös kiadásában, Lázok János gondozásában.

Szintén csütörtökön, 17 órai kezdettel dr. Kós Anna, a Művészeti Egyetem Magyar Karának dékánasszonya a román-magyar kapcsolatokról beszélget a Borudvarban többek közt Lucian Mîndruță újságíróval, dr. Novák Zoltán kutatóval, egyetemünk oktatójával, valamint Labancz Dáviddal, a Művészeti Egyetem audiovizuális kommunikáció – multimédia szakos diákjával. A kétnyelvűségre épülő rendezvényen a meghívottak saját anyanyelvükön szólalnak meg, a multikulturális jelleget szinkrontolmács segítségével biztosítják a szervezők.

Augusztus 28-án, pénteken 19 órától láthatják a Stúdió Színház Liselotte és a május című nagysikerű előadását a Levél utcai Stúdió 2-ben. Harsányi Zsolt rendezésében Gecse Ramóna és Galló Ernő felejthetetlen párost alakít. A rendezvényre a belépés ingyenes, a nézők érkezés sorrendjében foglalhatnak helyet.

Mindenkit szeretettel várunk!