Vendégtanárunk volt GRÁF ZSUZSANNA karnagy


Vendégtanárunk volt GRÁF ZSUZSANNA karnagy

A Zene Intézet a 2016-2017-es egyetemi évben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően intenzív 

KÓRUS-KARVEZETÉS MESTERKURZUST szervezett hallgatói számára. 

 

Az  alapképzésen formálódó leendő zenetanárok, a magiszterin tudásukat bővítő aktív pedagógusok, énekkari tagok, egyházi zenészek március utolsó hetében GRÁF ZSUZSANNA karnagy gyakorlati tevékenységein vettek részt. 

A Liszt Ferenc-, Magyar Örökség- és Bartók-Pásztory díjas  budapesti karnagy, az világhíres Angelica Leánykar vezetője sokoldalú, interdiszciplináris megközelítésben mutatta be ezen szakterületet, így a zeneirodalom, a zenei nevelés, a kóruséneklés, a karvezetési technika, zeneelméleti kérdések, a kortárs művészetek, a művészi ars poetica, a különböző oktatási rendszerek mind-mind előkerültek a gyakorlati tevékenységek kapcsán. 

A megfeszített tempóban, délelőtt-délután zajló órák közvetlen légköre lehetővé tette, hogy mesterkurzuson résztvevők olyan tapasztalatból meríthesseenek, mely mindenképpen szakmai fejlődésükre szolgál.

A kórusmuzsika művelésének közösségformáló jótékony hatása e pár nap munkája során is meghozta gyümölcsét, szakmai és személyes barátságok szövődtek, melyek a jövőbeni együttműködés zálogai.