3Layers în Târgu-Mureș

Universitatea de Arte din Tg-Mureș este gazda întălnirii grupului de teatru aplicat al proiectului Erasmus+ Three Layers în perioada 18-22 mai.

Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta este reprezentată de Dániel Golden, conducătorul grupului de Teatru Aplicat și Júlia Neudold, coordonatoarea programelor de tineret ale Teatrului Örkeny din Budapesta, doctorand al universității din Budapesta. Din partea Universității de Arte lucrează în proiect Mária Albert, Eugen Păsăreanu, Anda Cadariu și Kinga Boros.

 

Scopul principla al colaborării este elaborarea unui program comun de pregătire în domeniul teatrului aplicat. În acest sens, vor avea loc întâlniri cu conducerea universității și cu directoarea Departamentului Pentru  Pregătirea Personalului Didactic, Kinga Bakk Miklósi. Vor avea loc activități de predare pentru studenții de la specializările teatrologie și păpușărie aplicată ale secțiilor română și maghiară.

 

Oaspeții vor participa la întâlniri cu organizatorii programelor de tineret ale Teatrului Național din Tg-Mureș, și cu directorul Teatrului Ariel. Vor fi vizionate spectacolele Piaf-March de Kinga Mezei, Școala nevestelor de Molière, Endgame de Samuel Beckett, precum și evenimentul experimental de teatru aplicat prezentat de studenții UAT.