3Layers la Budapesta

Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta este gazda întălnirii grupului de teatru aplicat al proiectului Erasmus+ Three Layers în perioada 7-11 septembrie.

Scopul principal al colaborării este elaborarea unui program comun de pregătire în domeniul teatrului aplicat. Proiectul, care se desfășoară într-un parteneriat dintre Universitatea de Arte din Tg-Mureș și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta, a demarat în 2015 și a continuat cu o conferință internațională la Budapesta în ianuarie 2016, urmată în luna mai de o întâlnire de lucru și cursuri la Tg-Mureș.


Cu ocazia vizitei la Budapesta vor avea loc ședințe de lucru și cursuri predate de cadrele didactice ale Universității de Arte din Tg-Mureș, Mária Albert, Eugen Păsăreanu, Anda Cadariu și Kinga Bakk Miklósi. Oaspeții se vor întâlni cu profesorii și cu studenții de la specializare instructor dramatic. Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta este reprezentată de Dániel Golden, conducătorul grupului de Teatru Aplicat și Júlia Neudold, coordonatoarea programelor de tineret ale Teatrului Örkeny din Budapesta, doctorand al universității din Budapesta.