Masterclass condus de prof. Adriana Ausch-Simmel la UAT


Masterclass condus de prof. Adriana Ausch-Simmel la UAT

În data de 28 martie 2017, ora 19:00, va avea loc la Teatrul Studio spectacolul de prezentare al masterclass-ului condus de prof. Adriana Ausch-Simmel, compus dintr-un wokshop de euritmie şi un atelier de muzică de cabaret. 

Adriana Ausch-Simmel este profesor și lector de Eurhythmics, Plastique Animée și Metodologie Jaques-Dalcroze și Cabaret la Longy School of Music of Bard College din Cambridge, Massachusetts . 

Adriana Ausch-Simmel a studiat arhitectura ,obținând diploma de Arhitect la Facultatea Ion Mincu din București . Paralel cu activitatea de arhitect își face un nume în muzica folk ca și compozitor și interpret. Având la bază 11 ani de pian clasic la Liceul de Muzică din Tîîrgu-Mureș, Adriana Ausch își desăvârșește studiile muzicale în SUA unde, după Masterat în Dalcroze Eurhythmics, obține Certificatul Dalcroze și Dalcroze License, calificare care i-a permis să predea artele dalcroziene la nivel universitar. Mezzo-soprană cu activitate scenică bogată și variată , Adriana Ausch-Simmel își extinde repertoriul și tehnica obținând Masteratul și în Artele Vocale. 

Longy are una dintre cele mai vechi tradiții în dezvoltarea și aplicarea teoriilor lui Jaques-Dalcroze; din 1915 cursuri de eurhythmics au facut parte continuu din educția muzicală, atât a  studenților în programe de masterat, cât și a copiilor. Este singura instituție din SUA care conferă titlul de Master of Music in Dalcroze Eurhythmics.

Adriana Ausch a creat  nenumărate cursuri și a dezvoltat curriculum și programe de eurhythmics în diverse școli de muzică din regiunea Bostonului; este creatorul și președintele de la New England Dalcroze Chapter, branșa New England a Societății Americane Dalcroze, organizând nenumărate ateliere cu invitați din toate colțurile SUA și Canada. Predă atelier de Eurhythmics în Toronto, Frankfurt am Main, New York, Princeton.

Participanţii la atelierul de muzică de cabaret:Raluca Apolțan, Valențiu Apolțan,  Adrian Cioată, Maria Colban, Andreea Drăgan, Carmen Ghiurco, Carla Gliga, Radu Pol-Varzaru, Iulia Pop, Luigi Popescu, Ionel Roman, Alexandra Sabău.

Participanţii la workshop-ul de euritmie: Radu Anastas, Andreea Arotăriței, Bogdan Capșa, Dragoș Florea, Carmen Pascu, Theodora Popovici, Mara Pogănceanu, Paul Predușel, Radu Tudoraș, Alexandra Tura, Daniel Vișan, Marian Vultur.

La pian: Cristina László