Poveștile Palatului Culturii

Curs de vară 3Layers of storytelling

Poveștile Palatului Culturii

Proiectul 3Layers of Telling a Story, o colaborare ERASMUS+ TEMPUS între SZFE Budapesta (Universitatea de Teatru și Film) și UAT Tg-Mureș -  care are ca scop elaborarea unor programe de studii comune în domeniul teatrului aplicat –  continuă la Universitatea de Arte din Tg-Mureș.

După ce recent a avut loc la Pécs, în cadrul festivalului național de teatru din Ungaria (POSZT) o prezentare a proiectului, în perioada 11-17 iulie 2017 s-a desfășurat la Tg-Mureș cursul de vară Poveștile Palatului Culturii.  Cursul  de vară pilot din acest an este un prilej de testare al planului de studiu. Au participat studenți SZFE, UAT și specialiști din domeniu din România și Ungaria, care au studiat împreună metodele și procedeele prin care formele de expresie teatrală pot contribui la promovarea artei și a dialogului social și intercultural.

La final participanții și-au prezentat proiectele legate de Palatul Culturii, în forma unor activității de teatru aplicat pe care organizatorii intenționează să le ofere Palatului Culturii.