Profesorul Bonnie Marranca la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș


Profesorul Bonnie Marranca la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș

SERIE DE CONFERINȚE SUSȚINUTE DE PROFESOR BONNIE MARRANCA
DE LA NEW SCHOOL, NEW YORK

Bonnie Marranca, scriitor și profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai pentru a susține o serie de conferințe despre scena de artă contemporană.


Bonnie Marranca va susține conferințele cu titlul Fluxus as a Way of Life/ Fluxus, un stil de viață și Mediaturgy: Performance as Design/ Mediaturgie: Performance-ul ca design, la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (22 mai) și la Teatrul Ariel din Târgu-Mureș (23 mai).


Cu această ocazie, va fi lansat și volumul de eseuri semnate de Bonnie Marranca, Ecologii teatrale, traducere în limba română coordonată de Alina Nelega, volum editat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara și cu susținerea AFCN - Fondul Cultural Național.


Seria de conferințe este organizată de către Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), cu sprijinul Teatrului Național Timișoara, al Universității de Arte Târgu- Mureș, al Teatrului Ariel din Târgu-Mureș și al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) – Universitatea București. Coordonator – lector universitar doctor Cristina Modreanu.


Prezența profesorului Bonnie Marranca în România nu ar fi fost posibilă fără susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, căreia îi mulțumim pe această cale.

22 mai 2013
ora 11.00 – Foaier –Universitatea de Arte din Târgu-Mureș
Conferință Bonnie Marranca - Fluxus as a Way of Life

23 mai 2013
ora 10.30 – Librăria GOG – Teatrul Ariel – Lansare de carte Ecologii teatrale, autor Bonnie Marranca
ora 11.00 – Teatrul Ariel – Conferință Bonnie Marranca – Mediaturgy: Performance as Design

 


***
Biografie Bonnie Marranca
Recent distinsă cu premiul Editing Award for Sustained Achievement de către Association for Theatre in Higher Education Excellence, Bonnie Marranca a scris și a editat până acum 17 volume dedicate teatrului. Este autoarea a trei volume de critică, dintre care Theatrewritings a primit premiul George Jean Nathan pentru critică de teatru. Prima sa carte, Teatrul imaginilor, a devenit o operă esențială în istoria teatrului. Eseurile semnate de Bonnie Marranca au fost traduse în peste 20 de limbi. Ecologii teatrale, în traducerea coordonată de dramaturgul și profesorul Alina Nelega, este prima apariție în limba română.
Profesoara Bonnie Marranca deține titlul de Guggenheim Fellow, este Fulbright Senior Scholar și a primit Leverhulme Trust Visiting Professorship la Queen Mary/ University of London și University of the Arts London. A predat la Princeton University, Duke University, la University of California, University of Texas, University of Iowa, Columbia University și New York University, precum și în Europa, la Free University (Berlin) și Autonomous University (Barcelona). Actualmente, Bonnie Marranca este profesor de teatru la New School for Liberal Arts/Eugene Lang College.