Stilul și urma. Probleme etnomuzicologice

Prelegere susținută de prof.univ.dr.habil Ioan Haplea

Stilul și urma. Probleme etnomuzicologice

Vă așteptăm în data de 16.03.2017, ora 12:00 în Foaierul Teatrului Studio al Universitatății de Arte din Târgu Mureș pentru a asista la susținerea prelegerii cu titlul Stilul și urma. Probleme etnomuzicologice, susţinută de prof.univ.dr.habil Ioan Haplea de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.      

Domnul prof.univ.dr. Ioan Haplea, cadru didactic la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca este un cunoscut specialist în folcloristică și etnomuzicologie cu o bogată activitate de cercetare în aceste domenii. Prin inițierea și punerea în practică a unor contracte internaționale și naționale cu diverse fundații de cercetare științifică și creație artistică din Elveția, Ungaria, Suedia, SUA și România a fost invitat de-a lungul anilor ca profesor conducător de cursuri teoretice și practice de folclor românesc.

Este autorul unor cărți valoroase în domeniu, precum și a nenumărate lucrări științifice. Pe lângă acestea, desfășoară o intensă activitate de culegere de folclor și a fost inițiatorul și dirijorul unor formații instrumentale camerale și grupuri vocal-instrumentale, având în palmares editarea unor CD-uri în țară și străinătate.

Printre cele mai importante preocupări se numără restaurarea sonoră, ca tip inedit de cercetare, după culegeri de referință din creația lui Béla Bartók și Sabin Drăgoi.

Vă așteptăm.