Studenți UAT la festivalul VedeTeatru Buzău


Studenți UAT la festivalul VedeTeatru Buzău

Aflat la ediția a XIII-a, festivalul de anul acesta este dedicat musical-ului și reunește spectacole din toată țara, conferințe și lansări de carte.

Spectacolul ”Nuntă însângerată”, realizat de studenții anului II - Coregrafie, coordonați de lect. uniiv. dr. Cristina Iușan, va fi prezentat în cadrul festivalului, în data de 1 iunie 2016. 

Alexandrina Codarcea, Xenia Zileriu și Radu Sîrbu, studenți în anul I la specializarea Teatrologie din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș, sunt prezenți în aceste zile la festivalul VedeTeatru Buzău. Ei se vor ocupa de redactarea cronicilor și interviurilor cu artiștii invitați, iar textele vor fi tipărite în jurnalul dedicat festivalului. Participarea studenților teatrologi face parte din componenta practică a cursului Teoria și practica presei, coordonat de dr. Eugen Păsăreanu.

Festivalul VedeTeatru – Gala Vedetelor de Teatru se desfășoară între 28 mai – 4 iunie 2016, iar programul complet al manifestărilor poate fi consultat pe site-ul Teatrului George Ciprian, gazda evenimentului: http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/vedeteatru-editia-curenta/