Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş la Festivalul ClassFest - Chişinău, Moldova


Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş la Festivalul ClassFest - Chişinău, Moldova

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest organizat de Facultatea de Teatru, Film și Dans din Chișinău, Moldova, a ajuns în acest an la ediția a patra. În perioada 11-16 aprilie 2014, numeroase școli de teatru sunt incluse în programul ediției din acest an, program care cuprinde spectacole dramatice, cu marionete, spectacole dans (expresie corporală) etc.

Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș va participa pentru a treia oară la acest festival.

Astfel, pe scena Teatrului Luceafărul din Chișinău, se va juca spectacolul Dacă te naști luni, probabil vei muri într-o vineri de George Ștefan, regia Dana Lemnaru, spectacol al studenților masteranzi (specializarea Arta actorului, anul II) ai Universității de Arte din Tîrgu-Mureș.

George Ștefan, autorul textului pus în scenă la Teatrul Studio, a fost student al Universității de Arte din Târgu-Mureș, specializarea Scriere dramatică – studii nivel masterat.

***

Dacă te naști luni, probabil vei muri într-o vineri este un spectacol care radiografiază etapele și vârstele iubirii – sentimentul dragostei este surprins la întâlnirea sa cu trei vârste – etape ale existenței: iubirea fragedă (EL și EA la 20 de ani), iubirea matură (EL și EA la 40 de ani), iubirea înaintată (EL și EA la 60 de ani).

***

“Ne convertisem unul pentru celălalt într-o plasă de siguranţă, atât de comodă încât nu mai trăiam senzaţia saltului; iar eu vreau să trăiesc senzaţia saltului. Şi cred că şi tu. De aceea azi punem stop acestui joc de aşteptare, iar de mâine începem altul. Până la urmă… dacă te naști luni, probabil vei muri într-o vineri… nu?” (George Ştefan, Dacă te naşti luni, probabil vei muri într-o vineri).