"Sunt absolvent al UAT"

interviuri după absolvire

Licență

Promoția 2021-2024

Antonia Cîmpanu

Actorie

Teatrul mi-a schimbat propria lume: modul în care priveam oamenii, spațiile, pe mine. M-a făcut să privesc dincolo de aparențe și să dau importanță lucrurilor mici care contează mai mult decat aș fi crezut.

Ramona Gherasim

Actorie

Cred că a fi un bun actor înseamnă să fii muncitor, să îți respecți partenerul de scenă, să fii creativ în munca ta și, ceea ce mi se pare cel mai important, să fii un om bun.

Tudor Meșter

Actorie

Le-aș spune studenților să se joace mult, să nu pună tot la suflet și să se distreze. Viața e scurtă și trebuie trăită.

Adriana Burlacu

Actorie

Teatrul este locul unde oamenii se întâlnesc și împărtășesc experiențe, trăiri, sentimente. Prin intermediul teatrului, oamenii pot deveni mai buni, mai empatici, mai îngăduitori. Avem nevoie de teatru.

Vlad Grecu

Actorie

Un actor bun este, în primul rând, un om bun! Un bun actor își învață textul la timp, știe când e momentul să intervină cu o sugestie sau o idee, simte când e necesar să tacă. Un bun actor are bun simț pentru această meserie, respectă corpul tehnic, își respectă colegii și încearcă să îi ajute.

Masterat

Promoția 2022-2024

Petru Nistor

Arta Actorului

De când eram mic, am avut înclinații către actorie. Mergeam la concursuri, învățam și recitam pe de rost poezii sau scenete și totul mi se părea o joacă. Aș putea spune că meseria m-a ales pe mine.

Cristina Brumă

Arta Actorului

Nu știu dacă teatrul poate schimba lumea. Cred totuși că poate face o diferență.

Adela Ciocan

Arta Actorului

Teatrul a schimbat lumea încă din vremea antică, de ce să nu o facă și acum? Da, teatrul schimbă lumea. Din propriile experiențe aș putea spune că ceea ce simți ca actor, dar și ca spectator, pentru două ore, e de nedescris. Energia care te învăluie nu se poate explica, trebuie doar să o simți.

Cosmin Petruț

Arta Actorului

sfatul meu este să te bucuri de fiecare moment, să nu cauți perfecțiunea pentru că e plictisitoare și lipsită de farmec și să nu ai îndoieli. Căutări da, sunt normale, vitale în domeniul nostru, dar nu îndoieli.

Sergiu Ștefanache

Arta Actorului

Nu o să uit niciodată, în anul 2 la licență, când aveam de jucat Platonov, am băgat prea mulți cartofi prăjiți în gură, mai aveam un pic să mă înec. Mi-am dat seama că n-ar fi fost rău niște sos înainte. :)

Eva Deak

Arta Actorului

Cred că a fi un bun actor înseamnă să ai partea tehnică atât de bine structurată și implementată încât oricine să poată crede ca emoțiile interpretate sunt în profunzime trăite, deși poate nu sunt. Pe scurt: a fi actor tehnic fără să se vadă acest lucru.

Anca Ghimpu

Arta Actorului

Mi-am dat seama că vreau (și pot fi actriță!) după ce făcusem deja o facultate și lucrasem mulți ani muncă de birou, dar făcusem teatru de amatori de la 20 de ani. Mergând întâmplător la examenele studenților de la actorie din Cluj. Văzându-i cum joacă, m-am trezit spunându-mi mie însămi: ,,Pot să fac și eu asta! Cât de fain este!". Astfel, am decis că doresc să fiu într-un loc cu oameni care asta doresc să facă toată ziua.

Alex Stoicescu

Arta Actorului

Cred că, în primul rând, contează pasiunea cu care îți practici Arta. Fără pasiune, totul se reduce doar la o meserie.

Sebastian Pop

Arta Actorului

Cred ca visul oricărui copil a fost acela de a fi în locul celor pe care îi vede la TV sau pe scena teatrului. Cand vine vorba de primul moment în care am spus că asta vreau să fac, pot spune că a venit undeva prin clasa a 5-a dupa ce am interpretat rolul lui Bubico într-un concurs de teatru în școli.

Nagy Norbert

Arta Regizorului

Aș vrea să fac teatru “divised” pentru a pune întrebări mai concrete pentru un public local, întrebări care sunt mai aproape de viața lor.

Oana Tudoran

Arta Regizorului

Mergi înainte, nu toate drumurile sunt pavate, fă din fiecare obstacol încă un km de autostradă.

Alexandra-Alina Popa

Teatrologie. Impresariat artistic

Cred că indiferent de direcția aleasă, actor/regizor/teatrolog/impresar artistic - e nevoie de o pregătire teoretică temeinică, de experiență, de expunere la cât mai multe proiecte chiar și la cele care par nesemnificative, mai puțin cunoscute. Desigur, e mai mult decât necesară dorința continuă de învățare, de adaptare, de finisare a propriului stil și de ce nu, de reinventare, la care adaug respectul pentru colegii de breaslă, pentru actori, pentru dramaturgi. Virtuțile, calitățile umane din ce în ce mai șlefuite sunt cele care primează. Apoi, firește, cele de specialitate.

Sergiu Aștelean

Teatrologie. Impresariat artistic

Un bun teatrolog înseamnă adaptabilitate, să ții pasul cu evoluția tehnologică, fără a face uitat clasicul.