Skip to main content

FABULAMUNDI EFFECTS

A European digital storytelling 14-20 septembrie 2020 | www.fabulamundi.eu


Fabulamundi. Playwriting Europe este un proiect de colaborare între teatre și centre teatrale europene, festivaluri și școli superioare de teatru. Scopul rețelei Fabulamundi. Playwriting Europe este promovarea dramaturgiei contemporane, prin antrenarea tuturor componentelor spectacolului. Proiectul își propune să dezvolte și să îmbogățească activitățile și strategiile profesioniștilor și artiștilor în domeniu, precum și să ofere dramaturgilor oportunități de dezvoltare profesională, întâlniri multiculturale și posibilitatea creării unei rețele proprii de contacte.

Playwriting Europe a beneficiat de două ori de finanțare din partea Comisiei European: Programul Cultura 2007 – 2013 și Europa Creativă 2014 – 2020. Ediția a treia a proiectului Fabulamundi s-a desfășurat în perioada 2017-2020, cu tema – Beyond borders? / Dincolo de granițe?

Prin specificul activității sale, UAT este un partener de bază în cadrul acestui proiect, datorită existenței masteratului de scriere dramatică, dar și a implicării studenților celorlalte masterate, de actorie, regie, teatrologie, ca și prin existența Teatrului Studio, laborator de creație și experiment artistic, împreună cu Festivalul Studio.

În toamna anului 2020 Fabulamundi. Playwriting Europe va ajunge la finalul celei de-a triea ediții. Anul care a trecut ne-a lovit cu o situație neașteptată, ceea ce a însemnat o redefinire a proiectelor din acest ultim an. Acest fapt ne-a determinat să reacționăm cu entuziasm la provocarea unei alte posibilități de afirmare a prezenței teatrului. Din septembrie 2020, cu un accent pe săptămâna de la 14 la 20 și continuând apoi până în decembrie, Fabulamundi Effects va lega Europa printr-o rețea digitală, conectând la frecvențele sale, peisajul multicultural al identităților, al limbajelor și al experiențelor care au fost sufletul proiectului încă de la început.