Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș

Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș (UAT) sprijină, dezvoltă și încurajează spiritul antreprenorial în rândul studenților Universității de Arte din Târgu Mureș și absolvenților proprii, în primii trei ani de la absolvire.
SAS UAT este condus de un consiliu executiv numit de Senatul Universității, format din cadre didactice, tutori, studenți și oameni de afaceri locali.
Ca mecanism de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în mediul universitar, SAS UAT funcționează pe bază de proiecte, propuse anual de către studenți și absolvenți, în primii trei ani de la absolvire.


Principalele atribuții SAS UAT:
a. elaborarea de materiale destinate informării şi orientării studenţilor în realizarea planurilor de afaceri şi/sau proiectelor proprii;
b. organizarea de activități de mentorat pentru studenții care vor să înființeze un start-up;
c. încurajarea colaborării mentor–student, în vederea consolidării şi dezvoltării unor competenţe antreprenoriale necesare viitorilor absolvenți;
d. organizarea unor sesiuni de selecție a proiectelor/ideilor de afaceri etc., cu scopul sprijinirii concrete a acestora;
e. atragerea de finanţări pentru cele mai bune proiecte;
f. coordonarea activității tuturor incubatoarelor de afaceri, întreprinderilor simulate şi altor entităţi antreprenoriale, din cadrul UAT.

Pentru informații la zi și oportunități profesionale, urmăriți pagina de Facebook SAS-UAT:

Proiecte:
Tabăra Internațională de Creație Artistică LEGĂTURI/LIAISONS/CONNECTIONS
8-13 august 2022, Camping Zori, Cloașterf nr. 3, Saschiz, jud. Mureș, România

Workshopuri tematice în domeniul artelor aplicate (dans, expresie corporală, teatru de animație, arta vorbirii, design/eco-fashion, foto-video), cinci artiști naționali și internaționali (România, Franța și Mexic) cu o vastă experiență în zona artelor performative, dar și de formare antreprenorială intensivă în domeniul artistic.
Tabără LEGĂTURI este un proiect-pilot propus spre implementare de Daniel Pop (student, Master Impresariat artistic), susținut de Societatea Antreprenorială Studențească a Universității de Arte din Târgu-Mureș, care sprijină inițiativa antreprenorială și coordonează activitatea tuturor incubatoarelor de afaceri din cadrul UAT.