Skip to main content

Pedro Negrescu - 1969-2021


Cu profund regret vă anunțăm că domnul Aciocîrlănoaei V. Vasile Petronius (Pedro Negrescu) a părăsit această lume.

n. 25 aprilie 1969 – d. 23 mai 2021

A studiat  la Liceul de Artă „George Enescu”, Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, a obținut Doctoratul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat de orchestră și Certificate of Highest Distinction oferit de Larry Livingstone, University of Southern California.

Acesta a înfiinţat orchestra de cameră Con Anima din Arad, a colaborat, în calitate de dirijor, cu Filarmonica de Stat Arad, Botoşani, Ploieşti, Piteşti, Timişoara, Bacău, Orchestra Teatrului Muzical „Nicolae Leonard” din Galaţi, Orchestra Teatrului de Operetă din Kiev, Orchestra şi Corul Filarmonicii „Moldova” Iaşi, Orchestra Națională de Cameră a Moldovei, Filarmonica de Stat Oradea.

A participat la numeroase concerte şi festivaluri de jazz, înregistrări de radio şi televiziune, a colaborat cu nume celebre din toată lumea.

A realizat muzică de teatru şi film, colaborând cu Teatrul de Stat din Arad, Teatrul de Stat din Constanţa, Teatrul de Marionete din Arad, Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, Teatrul Luceafărul din Iași.

Profesor titular în cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș din 2011, profesor asociat la Universitatea Tibiscus din Timişoara, dirijor al Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași, profesor de orchestră, profesor asociat al Conservatorului din Timișoara, dirijor al clasei de operă, director artistic al festivalului „Jazz Supernights”, Mamaia, 2009, director artistic al festivalului „Zile și Nopți”, Galați, consultant artistic al festivalului de jazz de la Arad.

Colegii și studenții de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș doresc să transmită pe această cale sincerele noastre condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!