Skip to main content

Admitere la doctorat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș

Din 12 septembrie încep înscrierile pentru admitere la Școala Doctorală a Universității de Arte (la linia de studiu în limba română), examenele având loc în 21-24 septembrie. În premieră aplicanții pot opta și pentru programul de doctorat profesional, ca alternativă pentru programul clasic de PhD.


Câteva exemple din anul 2021-2022 ale excelenței doctoranzilor noștri: scenografia festivității Uniter a fost concepută de doctoranda noastră Irina Moscu, spectacolul Trei surori al cărei scenografie aparține tot doctorandului Irina Moscu (regia Radu Afrim) a fost invitat la Festivalul Internațional Kontakt Torun 2022 din Polonia; în 2021 doctorandul Adrian Damian a primit Premiul Uniter Pentru cea mai bună scenografie, iar în 2022 a organizat și a participat la un workshop de scenografie pentru studenți de scenografie din toată țara la Teatrul Național din București alături de Helmut Sturmer și Corina Grămoșteanu; doctorandul László Csaba a primit Premiul Uniter pentru Cel mai bun actor în rol secundar (spectacolul Teatrului Național din Tg. Mureș, Pasărea Grand Retro, regia Radu Afrim); doctorandul Galló Ernő a primit Premiul internațional pt. Cel mai bun actor la Kisvárda, Ungaria (spectacolul Teatrului Național din Tg. Mureș, Domnul Doctor, regizor Keresztes Attila); doctoranda Szőke Zsuzsanna a primit Premiul pt. cel mai bun decor și costume la Kisvárda, Ungaria (spectacolul Woyzeck al Teatrului de Nord Satu Mare, regia Albu István); doctoranda Maria Manolescu, alături de prof. univ. habil. dr. Alina Nelega, sunt membrii juriului concursului de dramaturgie Granițe fragile. Istorii fluide, în cadrul celei de-a 23-a ediție a Festivalului Național de Teatru. În 2022 Maria Manolescu a publicat la Editura LiterNet cartea With a little help from My Friends/Sado-Mazo Blues Bar. Spectacolul Domnu Doctor regizat de doctorandul Keresztes Attila a căștigat Premiul pentru cel mai bun spectacol la Kisvarda, Ungaria; doctoranda Elena Purea este membru al juriului Galei Hop 2022, ediția a 25-a.

Examenele de admitere pentru programul de doctorat în domeniul artelor spectacolului demarează în 21 septembrie. Mai multe informații găsiți pe pagina de web www.uat.ro Contact direct: 0265-266281 (telefon/fax), e-mail: uat@uat.ro, sediu: str. Köteles Sámuel, nr. 6, Târgu-Mureș.