Skip to main content

Patrice Pavis la Universitatea de Arte din Târgu Mureș


În datele de 4 şi 5 mai 2023, domnul Patrice Pavis se va afla la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. În aceste 2 zile vor avea loc 2 evenimente în prezenţa distinsului oaspete: 

 

Joi, 4 mai 2023, începând cu ora 17:00, va avea loc în foaierul sălii Teatrului Studio al Universității de Arte din Târgu Mureș lansarea în prezența autorului a volumului de teatru Öleljük meg egymást (Să ne îmbrățișam) de Patrice Pavis (Editura UArtPress – Editura Lector, 2022; traducerea Patkó Éva, prefața Láng Zsolt). Volumul conține patru piese dintre care trei bazate pe tematici cehoviene, iar cea de-a patra se petrece într-un spital în umbra morții și în lumina eternă a viitorului.

Renumitul teoretician de teatru dar și autor dramatic Patrice Pavis, invitat de onoare al Universității de Arte din Târgu Mureș, va fi prezentat de prof.habil.dr. Sorin Crișan si dr. Éva Patkó.

 

Vineri, 5 mai 2023, începând cu ora 12:00, va avea loc în sala Teatrului Studio al Universității de Arte din Târgu Mureș, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Tâegu Mureş, domnului Patrice Pavis. 


 

Vă așteptăm.