Skip to main content

Fabulamundi Playwriting Europe New Voices continuă la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș

Ateliere și evenimente internaționale


În luna decembrie 2023, invitatul workshop-ului de scriere creativă coordonat de scriitoarea Elise Wilk la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș a fost dramaturgul sârb Patrik Lazić, absolvent al Facultății de Artă Dramatică din Belgrad, autor și regizor multipremiat, iar la începutul acestui an, liceenii de la Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș înscriși la un atelier mai scurt, sub îndrumarea aceleiași autoare, vor beneficia de prezența lui Bernhard Studlar, unul dintre cei mai bine cotați dramaturgi austrieci ai momentului, ale cărui piese au fost traduse în peste zece limbi și au fost produse la nivel internațional.  

Tot în cadrul proiectului Fabulamundi Playwriting Europe: NEW VOICES va avea loc, în luna februarie 2024, la Paris, o întâlnire de lucru a partenerilor. Universitatea de Arte din Târgu-Mureș va fi reprezentată de către doi dintre membrii echipei: coordonatoarea atelierelor, Elise Wilk, și coordonatorul proiectului, Cristian Bojan. 

 

Fabulamundi Playwriting Europe: NEW VOICES este un proiect european la care Universitatea de Arte din Târgu-Mureș este partener, și care își propune să contribuie la formarea vocațională a tinerilor cu vârsta sub 27 de ani prin ateliere de scriere dramatică. Printre temele abordate se numără egalitatea de gen, sustenabilitatea și digitalizarea. La nivel internațional, participanții beneficiază, pe lângă mobilități și întâlniri cu dramaturgi consacrați, de laboratoare creative al căror impact vizează peste 400 de tineri.

 

Pentru mai multe informații despre activitățile noastre, vă invităm să accesați website-urile www.uat.ro și www.fabulamundi.eu

 

---

Fabulamundi New Voices este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.