Skip to main content

UAT și ICTM parteneri în proiectul HER VOICE, HER POWER, OUR FUTURE! Women Leading the Way to Sustainability 


Universitatea de Arte din Târgu Mureș și Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia al UAT au participat în perioada 13-16 mai 2024 la primele activități subiacente proiectului european HER VOICE desfășurate la Denia, Spania.
Proiectul HER VOICE, HER POWER, OUR FUTURE! Women Leading the Way to Sustainability este un proiect european inițiat de Consorcio Universitario del Centro Asociado a la UNED de Denia și implică o colaborare între 8 parteneri din Europa.

Obiectivele de ansamblu ale proiectului:
- responsabilizarea și împuternicirea femeilor în vederea implicării în viața civică, precum și în asumarea unor roluri de conducere aflate în joncțiune cu țelurile centrate pe tranziția înspre utilizarea resurselor sustenabile;
- să amplifice implicarea femeilor în elaborarea unor politici locale axate pe sustenabilitate și principii ecologiste, precum și în ce privește contribuirea la implementarea, la nivel local, a programelor Global and Urban Agendas 2030, New European Bauhaus initiative și Green Deal in Europe. 

La activitățile desfășurate în Denia și axate pe egalitatea de gen și sustenabilitate în Europa au participat reprezentanți ai tuturor celor 8 parteneri implicați în proiect: Gmina Miasta Sopotu (Polonia), Saldus Novada Pasvaldiba (Letonia), Association Jean Monnet (Franța), Fundacion Academia Europea e Iberoamericana de Yuste (Spania), Associazione Usamborgia (Italia), Podjetniski Inkubator Kocevje, Javni Zavod Za Podjetnistvo, Izobrazevanje in Druge Dejavnosti (Slovenia), precum și partenerul asociat Lviv Polytechnic National University (Ucraina).

Următoarele activități ale proiectului se vor desfășura în perioada 18-19 iunie la Târgu Mureș.