Sebastian Pop

"Sunt absolvent al UAT"

Când ți-ai dat seama că vrei să te faci actor?

Cred ca visul oricărui copil a fost acela de a fi în locul celor pe care îi vede la TV sau pe scena teatrului. Cand vine vorba de primul moment în care am spus că asta vreau să fac, pot spune că a venit undeva prin clasa a 5-a dupa ce am interpretat rolul lui Bubico într-un concurs de teatru în școli.

Ce sfat i-ai da, tu cea de azi, unui student aflat înaintea primului examen din anul 1, semestrul 1?

Singur sfat este acela de a rămâne cat mai pur posibil și de a nu uita motivul pentru care se află in acel loc. Să nu își piardă imaginația și sa fie cât mai mult timp copil.

Alege un moment important din timpul anilor de studii și împărtășește-ni-l.

Un moment important... Este greu de ales deoarece făcând această meserie/vocație cu sufletul cam toate momentele ar fi importante.

Crezi că teatrul poate schimba lumea?

Da. Spun asta deoarece daca ne uităm în istorie teatrul mereu a jucat un rol importnat în dezvoltarea culturala a societăților.

Ce înseamnă să fii un bun actor?

Sincer, la această întrebare nu am să răspund deoarece mă aflu în căutarea unuia eu însumi.

Ce alte proiecte sau activități simți că te-au ajutat să te dezvolți în perioada studiilor?

Foarte importante, în dezvoltarea mea ca artist, au fost colaborările cu colegii de la regie și toate workshop-urile la care am luat parte, atât în cadrul facultății cât și în afara acesteia.

În viitor te vezi activând în mediul cultural consacrat sau în proiecte alternative / independente, și de ce?

Sincer, aș încerca să ma axez mai mult pe proiecte independente pentru că momentan consider că în aceste medii poți să construiești concepte mult mai interesante. Dar as înclina și înspre mediul consacrat deoarece îți ofera o stabilitate financiară.